נגישות לעסקים

נגישות עסקים - אישור רישוי נגישות לעסקים

בתי עסק טעוני רישוי עסק שניתן בהם שירות לציבור (לקוחות), חלה עליהם החובה להיות נגישים לאנשים עם מוגבלות, בהתאם לחוק לשוויון לאנשים בעלי מוגבלות תשנ”ח 1998. על-מנת להבטיח זאת, נדרשים בעלי העסק להראות כי העסק שלהם נגיש, וזאת במסגרת הליך קבלת רישיון עסק, בחלק מהרשויות כגון עיריית תל אביב, זהו תנאי חובה לפתיחת בקשה לרישיון עסק עוד בשלב ההליך המקוון ללא הסקר נגישות לא נפתח תיק רישוי. החל מחודש יוני 2014 חלה חובת נגישות על כלל העסקים החדשים והנגשה הדרגתית של עסקים קיימים ופעילים קטנים וגדולים כאחד.

 

עיקרי תקנות נגישות העזר שנדרש לבצע בעסק הן:

  1. התאמת כניסת העסק – רחבת הכניסה לעסק נדרשת להיות פנויה לגמרי. מידות “הרחבה הפנויה”: 150*150 ס”מ, או לחלופין 170*130 ס”מ. על פי “חוק שוויון הנגישות” רצפת הרחבה עשויה מחומר קשיח ושלם, ללא בליטות.
  2. נגישות העסק – על דלתות העסק יידרש להדביק מדבקות בצבע כהה (אפשר גם לוגו) למניעת התנגשות בזכוכית. השלטים שמכוונים בעסק יהיה ברורים וקריאים, תאורת העסק תהיה חזקה להארת כל העסק.
  3. דלפק נגיש – על הקבלה להיות נגישה על מנת להעניק שרות ללקוחות בעלי מוגבלות. רוחב פני העמדה: 90 ס”מ לפחות.
  4. רמפה – להפרשי גובה מעל 2 ס”מ. על הרמפה להיות פריקה וניידת.

פטורים מנגישות תינתן לעסק שהנטל “כבד” עליו ובאישור מיוחד מהרשות – בעל העסק בקשיים כלכליים, ייתכן שבעקבות משבר מסוים, ואינו יכול לשלם בנוסף את עלות הנגישות. הפטור יכול להינתן זאת רק במקרים חריגים, ואולם לטענות אלו חשוב שיהיה בסיס איתן, אחרת הבקשה תסורב.

 

על מי חל הליך נגישות העסק? מה בוחנת חוות הדעת של מורשה הנגישות? הנחיות מלאות ועבודה מול רשויות מקומיות, ייעוץ והכוונה לנגישות עבור עסקים לצורך רישוי עסק והיתרים. פנו אלינו ונשמח להעניק לכם ייעוץ ראשוני טלפוני ללא עלות

ניגשות לעסקים